Eğitimin Amacı: Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme hâlinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Yeterlilik: Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde çalışanlar, İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve piercing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerleri, Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerleri, Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kollarında çalışanlar katılabilir.

Eğitim süresi: 8 saat

Katılımcı Sayısı: Minimum 12 kişilik gruplara verilir.

Eğitim Konuları:

  • Sağlık ve hijyen temel kavramları,
  • Gıdalara zarar verebilecek nedenler
  • Çalışanların temizliği ve dikkat edilmesi gereken detaylar  İşyerinin temizliği ve dikkat edilmesi gereken konular Dezenfeksiyon çalışmaları
  • Fırıncılık sektörü ile ilgili hijyen kuralları
  • HACCP örnekleri
  • Gıda enfeksiyonu ve ilk yardım
  • El yıkama ile yapılan dezenfeksiyon
  • Gerekli alanlarda maske kullanımı
  • Temizlik malzemelerinin ve kimyasalların kullanımı

Detaylı bilgi için 0312 211 16 80 veya 444 6331 arayınız.